Gőzölt lazac (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Jocó A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Halak Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Meleg nyári napokra, Karácsony, Böjt, Gőzölt, Gőzpároló, Sós, Csípős, Meleg, Halak, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
A lazacfilét kiszálkázzuk, lebőrözzük és kisujjnyi csíkokra vágjuk. A lime héját és a gyömbért lereszeljük, belecsavarjuk a lime levét, hozzáadjuk a finomra vágott chilit és az olívaolajjal elkeverjük. A halcsíkokat sózzuk, borsozzuk és a pácba forgatjuk. 20 percig hagyjuk pihenni. A bambuszgőzölőt béleljük ki salátalevelekkel és az átforgatott halat, vékony rétegben, terítsük rá. A gőzölőt tegyük forrásban lévő víz fölé és 10 percig pároljuk. Párolt rizzsel és az ízes salátalevelekkel körítve tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||