Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Zöldbabos zöldsaláta vinegrettel

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Előételek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Böjt, Húsvét, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Reform konyha
Hozzávalók

Zöldbabos zöldsaláta
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 maréknyi fenyőmag ? ? ? ? ? ?
30 dkg zöldbab 41 2.6 0.3 6.8 1.9 0
1 doboz rukkola 0 ? ? ? ? ?
1 doboz galambbegysaláta ? ? ? ? ? ?
20 dkg koktélparadicsom ? ? ? ? ? ?
2 db kápia paprika 0 ? ? ? ? ?
1 fej radicchio 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Vinaigrette mártás zöldfűszerekkel
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 adag bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 adag petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 dl olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
3 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
1 késhegynyi bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Zöldbabos zöldsaláta
A zöldbabot feldaraboljuk és sós vízben roppanósra főzzük. Leszűrjük és hideg vízzel leöblítjük. A paprikát félkarikára, a paradicsomot félbe vagy negyedbe, a radicchiót szeletekre vágjuk. Kézzel összekeverjük a hozzávalókat, majd tálalás előtt átforgatjuk az öntettel és megszórjuk szárazon pirított fenyőmaggal.
Grissinit kínáljunk mellé.

Vinaigrette mártás zöldfűszerekkel
Az ecetet, a sót és a frissen őrölt borsot egy tálba teszem és habverővel elkeverem. Hozzáadom az olajat és tovább keverem, amíg egyneművé válik. Végül belekeverem a finomra vágott zöldfűszereket és a zúzott fokhagymát. Lehetőleg frissen készítsük vagy a zöldfüszereket csak tálalás előtt adjuk hozzá.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)