Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 161 találat

Kapros lazactatár

A halat kiszálkázzuk, majd a bőrét lehúzva apróra vágjuk. A finomra vágott kaporral, az aprított kaprival és olajbogyóval elkeverjük. Megfűszerezzük, a citromlével megcsepegtetjük és elkeverve 20 percig hűtőben állni hagyjuk. ... tovább

Barackos-tejszínes csirkemell

A felhevített olajon a finomra aprított hagymát megpirítjuk, majd rádobjuk a kis kockára vágott csirkemellet. Átsütjük, közben sóval, borssal és zúzott fokhagymával ízesítjük. Fedő alatt, félpuhára pároljuk. Ha szükséges ... tovább

Sajtos burgerszendvics

A felhevített olajon a finomra vágott hagymát átpirítjuk. Belekeverjük a kis kockára szelt hús, a fűszereket, a paprikát és fedő alatt, mindig, csak kevés vizet öntve alá, puhára pároljuk. Végül zsírjára sütjük. A hamburger ... tovább

Tortilla chips

A fűszereket a lime levével keverjük el. A tortillákat kenjük be a fűszeres lével, majd hagyjuk szikkadni fél órát. Vágjuk hat cikkbe és terítsük olajjal megszórt, sütőpapírral bélelt tepsibe. 190 fokra előmelegített sütőben ... tovább

Croque-madam

A kenyereket megpirítjuk. A vajat felhevítjük, a lisztet rászórjuk és a tejszínnel elkeverjük. Mártássá főzzük, majd a fűszerekkel és a reszelt sajt felével elkeverjük. A pirított kenyerekből nyolc szeletet a mártással ... tovább

Füstölt tarjával és sajttal töltött rántott palacsinta

A palacsintákat előírás szerint megsütjük. Az olajon a finomra vágott hagymát és kicsit később a fokhagymát megpároljuk. Végül összesütjük a darált tarjával és a végén elkeverjük a reszelt sajttal. A besamel mártással ... tovább

Zelleres kagylókrémleves

A megtisztított, finomra aprított zöldségeket a felhevített olajon pirítsuk át, majd sózva, borsozva, a citromhéjjal ízesítve, fedő alatt, pároljuk meg. Öntsük rá a bort és a levét forraljuk el. Öntsünk rá liternyi vizet, ha ... tovább

Cheddar szósz

Fél deci vodkát felhevítünk, majd meggyújtjuk. A sajtot beledobjuk és elkeverjük. A tejszínt, a bort és a fűszereket hozzáadva összeforraljuk. Forrón tálaljuk. ... tovább

Sörtésztában sült afrikai harcsa, szalmaburgonyával és tartárral

A haldarabokat ujjnyira vágjuk, sózzuk, borsozzuk majd egy órát állni hagyjuk. Lecsepegtetjük és leszárítjuk. Lisztebe forgatjuk, majd a sörös masszába mártjuk és kisütjük. Az olajtól lecsepegtetve, a szalmaburgonyával és a ... tovább

Tojássaláta

8 tojást keményre főzünk, megtisztítjuk és karikára szeljük. Két tojássárgájából, a fűszerekkel ízesítve, a két deci olajból majonézt készítünk. A tejföllel lazítjuk, a finomra vágott hagymát, a tojást és a metélt ... tovább