Csirkecomb currys pácban
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| igény szerint
napraforgó olaj |
902 |
0 |
99.8 |
0 |
0 |
0 |
| 5 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
| 1 teáskanál
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 mokkáskanál
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 evőkanál
curry por |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
4 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
| 1 csokor
petrezselyemzöld |
61 |
4.4 |
0.4 |
9.8 |
4.3 |
0 |
| 3 evőkanál
fehérborecet |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 1 dl
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
60 dkg
csirkecomb |
133 |
20.9 |
5.2 |
0.5 |
0 |
74 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A csirkecombokat kettévágjuk és kicsontozzuk, de használhatunk csak felsőcombot is. Az ecetben elkeverjük a megmosott és finomra aprított petrezselyemzöldet, a sót, a borsot és a curry port, majd az olajat. A húsokat egyenként megforgatjuk a pácban, majd egy tálban egymásra rakjuk. Ráöntjük a maradék pácot és néhány órán, de akár egy éjszakán át, hagyjuk pácolódni. Sütés előtt a pácléből kivéve, még nedvesen annyi lisztbe forgatjuk, amennyit felvesz és azonnal beletesszük a 170 fokra felmelegített olajba. 7-8 percig sütjük, amíg szép piros lesz.
Papírkendőn lecsepegtetjük.
Ajánlott köret párolt rizs és paradicsomsaláta.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)