Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Almabundában sült csirkemell, chilis őszibarackmártással

Nyomtatóbarát változat!
Hozzávalók

Almabundában sült csirkemell, chilis őszibarackmártással
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 db alma  35 0.4 0.4 7 2.3 0
20 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 kávéskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
3 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Chilis őszibarackmártás
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 teáskanál étkezési keményítő 344 0.5 0 86 0 0
1/2 dl konyak 246 0 0 1.7 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1/2 doboz őszibarackbefőtt 88 0.5 0.1 21.2 0 0
2 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Almabundában sült csirkemell, chilis őszibarackmártással
A csirkemellet kifilézzük, majd lapjában félbe vágjuk. Sózzuk, borsozzuk és lisztbe forgatjuk. A többi lisztből a tojással és a tejjel elkeverve, a fahéjjal és a hámozott, lereszelt almával összeforgatva palacsinta tésztát készítünk. Bebundázzuk vele a csirkemellszeleteket és bő, forró olajban, egyszer megfordítva, aranybarnára sütjük. A chilis barackmártással és burgonyapürével tálaljuk.

Chilis őszibarackmártás
A felszeletelt barackot az olajon átpirítjuk, majd hozzákeverjük a vékonyra vágott chilit. Sózzuk, borsozzuk. Meghintjük a keményítővel és felöntjük a konyakkal. Összeforraljuk, majd a húsra öntve tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)