Csirkefalatok sajtos bundában
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| igény szerint
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
| 5 dkg
trappista sajt |
365 |
36 |
2 |
50.3 |
0 |
3 |
| 5 dkg
karaván sajt |
312 |
16.5 |
26.4 |
1.7 |
0 |
96 |
| 2 evőkanál
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
| 5 dkg
zsemlemorzsa |
344 |
10.2 |
0.9 |
73.3 |
4.2 |
0 |
| 3 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
60 dkg
csirkemell |
110 |
24.7 |
1 |
0.5 |
0 |
60 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A csirkemellek bőrét lehúzzuk, kifilézzük, majd ujjnyi csíkokra vágjuk és besózzuk. A sajtokat megreszeljük és összekeverjük. A tojásokat felverjük, és belekeverjük a zúzott fokhagymát és ízlés szerint borsothagymát. A reszelt sajt felét összekeverjük a zsemlemorzsával. A csirkehúscsíkokat először lisztben megforgatjuk, ezután belemártjuk a fokhagymás tojásba, majd meghempergetjük a sajtos morzsában. Bő, közepesen forró olajba tesszük, és aranysárgára sütjük. A
felesleges olajat lecsöpögtetjük és még frissiben megszórjuk a megmaradt reszelt sajttal.
Ajánlott körete burgonyapüré és fejes saláta.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)