Csirkefalatok sajtos bundában (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Hétvégi ebéd, Bundázott , Sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Húsfélék, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A csirkemellek bőrét lehúzzuk, kifilézzük, majd ujjnyi csíkokra vágjuk és besózzuk. A sajtokat megreszeljük és összekeverjük. A tojásokat felverjük, és belekeverjük a zúzott fokhagymát és ízlés szerint borsothagymát. A reszelt sajt felét összekeverjük a zsemlemorzsával. A csirkehúscsíkokat először lisztben megforgatjuk, ezután belemártjuk a fokhagymás tojásba, majd meghempergetjük a sajtos morzsában. Bő, közepesen forró olajba tesszük, és aranysárgára sütjük. A felesleges olajat lecsöpögtetjük és még frissiben megszórjuk a megmaradt reszelt sajttal. Ajánlott körete burgonyapüré és fejes saláta. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||