Csirkecomb currys pácban (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Hétvégi ebéd, Bundázott , Sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
A csirkecombokat kettévágjuk és kicsontozzuk, de használhatunk csak felsőcombot is. Az ecetben elkeverjük a megmosott és finomra aprított petrezselyemzöldet, a sót, a borsot és a curry port, majd az olajat. A húsokat egyenként megforgatjuk a pácban, majd egy tálban egymásra rakjuk. Ráöntjük a maradék pácot és néhány órán, de akár egy éjszakán át, hagyjuk pácolódni. Sütés előtt a pácléből kivéve, még nedvesen annyi lisztbe forgatjuk, amennyit felvesz és azonnal beletesszük a 170 fokra felmelegített olajba. 7-8 percig sütjük, amíg szép piros lesz. Papírkendőn lecsepegtetjük. Ajánlott köret párolt rizs és paradicsomsaláta. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||