Regős halászlé (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Edina A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Macskajajra, Böjt, Karácsony, Főtt, Bogrács, Sós, Savanyú, Meleg, Halak, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A halat kifilézzük és a filéket ujjnyi darabokra vágjuk, majd besózva állni hagyjuk. A fejet, a gerincet és a nyesedéket másfél liter, sós vízben fél órát lobogva főzőm. Közben az olajban megpirítom a félfőre vágott hagymát és a csíkokra vágott zöldségeket, beledobom a fűszereket és felöntöm az áttört és leszűrt halalaplével. Félpuhára párolom, majd beledobom a haldarabokat és lassú tűzön, rázva és nem keverve, puhára főzöm. Végül a tejfölbe keverek egy merőkanálnyi levest és visszaöntve összeforralom. Forrón, citromgerezdekkel tálalom. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||