Erdélyi meggyleves (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Edina
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Levesek 
Cimkék: Levesek, Meleg nyári napokra, Főtt, Édes, Gyümölcsök

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
75 dkg meggy 56 0.8 0.5 11 1 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
2 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
2 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1/4 db citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
1 teáskanál rozmaring 0 0 0 0 0 0
késhegynyi konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A meggyet magozzuk ki, öntsünk rá 1 liter vizet és a mézzel forraljuk fel. A citrom levét keverjük el a lisztel, a tejföllel és a sóval, tegyünk hozzá 1-2 evőkanállal a megy főzőlevéből, keverjük simára és habarjuk be a levest, keverjük meg és még egyszer forraljuk fel. Hidegen és melegen is tálalhatjuk, rozmaringgal megszórva.