Baconos, illatos csirkecomb (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Szabadban, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Csőben sült, Sült, Grillsütő, Sós, Meleg, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
A borban elkeverem a fűszereket és belemasszírozom a csirkecombokba, az sem baj ha a bőre alá is jut, majd páclével leöntve bő egy órára hűtőbe teszem. Kivéve lecsepegtetem és a baconszalonnába tekerem, majd fogpiszkálóvak rátűzöm. Tepsibe ujjnyi vizet öntök és a csomagolt combokat, rácson, fölé teszem. Előmelegített, 200 fokos sütőbe rakom, majd 10 perc múlva a hőmérsékletet 160 fokra csökkentve, fél óra alatt puhára sütöm. Ha a víz elforrna, forró vízzel töltsük utána. Héjában sült burgonyával és grillzöldségekkel tálalom. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||