Gombás tökkarikák (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Zöldséges ételek Cimkék: Hústalan feltétek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Böjt, Töltött, Csőben sült, Sós, Meleg, Zöldség, Gombafélék Hozzávalók 4 személyre:
A tököt 2 ujjnyi karikákra vágjuk, meghámozzuk és a belét kiszedjük, megsózzuk és félretesszük. A füstölt szalonnát apróra vágjuk, serpenyőben a zsírját kiolvasztjuk, majd a megtisztított és apróra vágott gombát rádobjuk. Megsózzuk, meghintjük a borssal és az ugyancsak finomra aprított vöröshagymával, ezután fedő alatt, saját levében puhára pároljuk. Ha már zsírjára sült, belekeverjük az apróra vágott petrezselyemzöldet. Kihűtjük és összekeverjük a felvert tojással és a búzadarával. A tökkarikákat kiolajozott és morzsával beszórt tepsire rakjuk, üregüket jól megpúpozva, megtöltjük a gombás masszával. 2 dl vízben feloldjuk a leveskockát, majd simára keverjük a liszttel és a tejföllel. A finomra vágott kaprot is belekeverjük és rálocsoljuk a töltött tökkarikákra. A tepsit alufóliával befedjük és az előmelegített, 175 fokos sütőben, fél órát pároljuk, majd a fóliát levéve pirosra sütjük. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||