Cukkini tócsni (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Isti A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Zöldséges ételek Cimkék: Előételek, Hústalan feltétek, Reggeli, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Kártyaparti , Meleg nyári napokra, Buli, Böjt, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek, Tojás, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A cukkinit reszeljük le almareszelőn, sózzuk meg és forgassuk át. Hagyjuk pihenni, majd 20 perc múlva csavarjuk ki a levét. Keverjük el a liszttel, a tojásokkal, a zúzott fokhagymával, a finomra vágott petrezselyemmel és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Forró olajban süssük át minkét oldalát. Lecsöpögtetve kínáljuk. Fokhagymás, tejfölös mártogatóst kínáljunk hozzá. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||