Almás-diós csavart (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Atti A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Uzsonna, Teaparti, Kártyaparti , Tizórai gyerekeknek , Buli, Advent, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Édes, Tojás, Tejtermékek, Gyümölcsök, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre:
Az élesztőt kevés cukorral és egy deci langyos tejjel felfuttatjuk, majd egy tojással, öt deka cukorral, a sóval a kenyérsütőgépbe tett lisztre öntjük. Dagasztani kezdjük, majd a csipogáskor hozzáöntjük az olvasztott, de csak langyos vajat. Amíg a tészta kel, a többi cukorral, a fahéjjal és a vaníliáscukorral elkeverjük a lereszelt almát. A megkelt tésztát lisztezett lapon centi vastagra nyújtjuk, a felére szórjuk a kicsavart almát és meghintjük a durvára vágott dióval. Félbe hajtjuk és kétujjnyi csíkokra vágjuk, majd egyesével megtekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, egymáshoz nem túl közel, hogy legyen helyük kelni. Negyed órát kelesztjük, majd felvert tojással lekenjük. 175 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||