Sült csirkecomp paradicsomos gombamártással és belugalencsés körettel (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 50 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Párolt, Hideg téli napokra, Buli, Bálint nap, Hétvégi ebéd, Sült, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gabonafélék, Tejtermékek, Gombafélék Hozzávalók 4 személyre: Sült csirkecomb
Paradicsomos gombamártás
Belugalencsés gersli
Sült csirkecomb A fűszereket keverjük el az olajjal, majd dörzsöljük be a combok bőrét, de alá is jusson bőven. Bőrrel lefelé tegyük a combokat tepsibe és kevés bort öntsünk alá. 180 fokos sütőben kezdjük sütni, fóliával lefedve. Fél óra múlva vegyük le a fóliát és a szaftjával locsolgatva süssük tovább, negyed órát, szükség szerint kevés bort öntve alá. Fordítsuk meg a combokat, ismét kevés bort önthetünk alá, végül 200 fokon, a szafttal locsolgatva, süssük a bőrt pirosra. A csirkecombot a gombamártással és a belugalencsés körettel tálaljuk. Paradicsomos gombamártás A felhevített olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, hozzákeverjük a reszelt fokhagymát és egy perc múlva a durvára darabolt gombaféléket. Rádobjuk a felvagdalt paradicsomot és felöntve a borral a levét elforraljuk. Közben sózzuk, borsozzuk. Végül a tejszínnel felöntve sűrűre főzzük. Belugalencsés gersli A belugalencsét átmosva, két és fél pohárnyi sóval, borssal, babérlevéllel ízesített vízben főzzük 40 percig, majd ha szükséges szűrjük le. Az árpagyöngyöt egy evőkanálnyi olajon pirítsuk meg, majd két és fél pohár vízzel felöntve pároljuk el a levét. Közben persze sóval és borssal ízesítsük. A többi olajon fonnyasszuk meg a zöldségeket, a lencsét és az árpagyöngyöt keverjük hozzá, majd a végső ízét citromlével adjuk meg. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||