Sült tarja kakukkfüves sárgarépával (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Hideg téli napokra, Buli, Szilveszter, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre: Sült tarja
Kakukkfüves sárgarépa
Sült tarja A vastagra szelt tarját, kezünkkel gyengéden megütögetjük, sózzuk, borsozzuk és az őrölt köménnyel megszórjuk. A hagymát és a fokhagymát finomra vágva a zsírral kikent tepsibe tesszük, majd a hússzeleteket ráterítjük. Alufóliával szorosan lefedjük. 150 fokos sütőben másfél órát pároljuk. A fóliát levéve, 200 fokos sütőben, egyszer megfordítva a szeleteket, pirosra sütjük. A párolt sárgarépával és friss, puha kenyérrel tálaljuk Kakukkfüves sárgarépa A felhevített olajon megpároljuk a félfőre vágott hagymát, rászórjuk a borsot, az őrölt édesköményt és a zúzott fokhagymát. Összepároljuk a darabokra vágott répával, majd a borral felöntve sózzuk és roppanósra pároljuk. Lehetőleg, leve ne maradjon. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||