Sült tarja kakukkfüves sárgarépával (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 240 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Hideg téli napokra, Buli, Szilveszter, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

Sült tarja
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
1 kávéskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
6 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
80 dkg tarja 0 0 0 0 0 72
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Kakukkfüves sárgarépa
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
4 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál édeskömény (mag) 0 ? ? ? ? ?
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
8 szál sárgarépa 40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Sült tarja
A vastagra szelt tarját, kezünkkel gyengéden megütögetjük, sózzuk, borsozzuk és az őrölt köménnyel megszórjuk. A hagymát és a fokhagymát finomra vágva a zsírral kikent tepsibe tesszük, majd a hússzeleteket ráterítjük. Alufóliával szorosan lefedjük. 150 fokos sütőben másfél órát pároljuk. A fóliát levéve, 200 fokos sütőben, egyszer megfordítva a szeleteket, pirosra sütjük. A párolt sárgarépával és friss, puha kenyérrel tálaljuk

Kakukkfüves sárgarépa
A felhevített olajon megpároljuk a félfőre vágott hagymát, rászórjuk a borsot, az őrölt édesköményt és a zúzott fokhagymát. Összepároljuk a darabokra vágott répával, majd a borral felöntve sózzuk és roppanósra pároljuk. Lehetőleg, leve ne maradjon.