Csirkecomb burgonyalepényen, pikáns tejföllel (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Kormányos A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Reggeli, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Szabadban, Buli, Rakott, Csőben sült, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Gabonafélék, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre: Csirkecomb burgonyalepényen, pikáns tejföllel
Pikáns tejföl
Burgonyalepény maradék burgonyából
![]() Csirkecomb burgonyalepényen, pikáns tejföllel A frissen sült burgonyalepényt a pikáns tejföllel bőven megkenjük, majd a villával szétszedett csirkecombdarabokat ráhalmozzuk. Cikkekre vágva tálaljuk. Pikáns tejföl Burgonyalepény maradék burgonyából A lisztet a sütőporral, a sóval, a borssal és a fokhagyma granulátummal összeszitáljuk. A maradék főtt (lehet a burgonyát frissen is főzni, de melegen törjük át), tört burgonyával és a tojásokkal elkeverjük. A masszát kiolajozott, forró serpenyőbe simítjuk és lefedve, a széleit időnként emelgetve, 10 percig sütjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe csúsztatjuk, a tetejét olajjal megcsepegtetve, 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Ízlés szerinti öntettel, cikkekre vágva tálaljuk. Tökéletes téli vacsora. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||