Baconos-húsos tészta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Pákász A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Vegyes húsokból Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Hideg téli napokra, Koleszban főztük, Buli, Hajón is elkészíthető, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A bacont kockára vágva, zsírjára sütjük. A pörcöt kivéve, a zsiradékban,a finomra reszelt zöldségeket átpirítjuk. A darált húst, a pörcöt és a fűszereket rádobva jól összesütjük. A paradicsomlét ráöntve, kis lángon sűrűre forraljuk. A fogkeményre főzött tésztával elkeverjük és az olajjal megkent, előzőleg összegyűrt sütőpapírral bélelt edénybe tesszük. Megszórjuk a reszelt sajtokkal és 175 fokos sütőben a sajt enyhe pirulásáig sütjük. Tálalás előtt tíz percig pihentetjük, majd kockára vágva tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||