Olaszos párolt oldalas (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Zsóka A recept nehézségi foka: 1 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Macskajajra, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Édes, Sós, Meleg, Savanyú, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre: Olaszos párolt oldalas
Gremolata
Olaszos párolt oldalas A 3 csontnyi darabokra vágott oldalast, a felhevített olaj-vaj keveréken barnára sütjük. Természetesen, többször megforgatjuk, majd félre tesszük. A zsiradékon a finomra vágott, hagyma, répa és zellerszár keveréket átfonnyasztjuk, majd a paradicsomsűrítménnyel és a borral felöntve összeforraljuk. Beletesszük a húst, a fűszereket, majd időnként, kevés forró vízzel felöntve, 4 óra alatt puhára pároljuk. A húst tálra téve, a szaftját aláöntve, szükség esetén, botmixerrel áttörve tálaljuk. A gremolatával megkenve, sajtos rizotttóval tálaljuk. Gremolata A citrom héját lereszeljük, majd a fokhagymát és a petrezselymet hozzáadjuk. A sóval, borssal ízesítjük és az olajjal felöntve, mozsárban kissé összezúzzuk. Tálalás előtt egy órát hagyjuk pihenni, hogy az ízek összeérjenek. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||