Babpüré (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 180 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Gézuka
A recept nehézségi foka: 1
Helye a tartalomjegyzékben:   Hidegkonyhai készítmények 
Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Tészták, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Kártyaparti , Teaparti, Buli, Farsang, Bálint nap, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Csípős, Savanyú, Hideg, Tésztafélék, Zöldség, Hüvelyesek, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint sós keksz 0 ? ? ? ? ?
2 evőkanál friss citromlé 45 0.4 0.1 7.7 0 0
4 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 evőkanál chili mártás 0 ? ? ? ? ?
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
10 szem bors 0 0 0 0 0 0
3 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
30 dkg szárazbab 314 21.9 1 54.1 24 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az előző este beáztatott babot, a babérlevelekkel, sóval, borssal és két gerezd egészben hagyott fokhagymával, puhára főzzük. Lecsepegtetjük, majd a babért és a borsot kidobjuk. A hozzávalókat apróra vágjuk, majd botmixerrel vagy turmixgéppel áttörjük. A babot, hozzákeverve a finomra vágott hozzávalókhoz, krémesre törjük. Ha szükséges tovább ízesítjük, majd habzsákból, vagy kanálból a kekszekre osztjuk.
Szeletelt póréval, paradicsommal tálaljuk.