Babpüré (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Gézuka A recept nehézségi foka: 1 Helye a tartalomjegyzékben: Hidegkonyhai készítmények Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Tészták, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Kártyaparti , Teaparti, Buli, Farsang, Bálint nap, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Csípős, Savanyú, Hideg, Tésztafélék, Zöldség, Hüvelyesek, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
Az előző este beáztatott babot, a babérlevelekkel, sóval, borssal és két gerezd egészben hagyott fokhagymával, puhára főzzük. Lecsepegtetjük, majd a babért és a borsot kidobjuk. A hozzávalókat apróra vágjuk, majd botmixerrel vagy turmixgéppel áttörjük. A babot, hozzákeverve a finomra vágott hozzávalókhoz, krémesre törjük. Ha szükséges tovább ízesítjük, majd habzsákból, vagy kanálból a kekszekre osztjuk. Szeletelt póréval, paradicsommal tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||