Juhtóróval és baconnal töltött sertésszűz burgonyatésztában sütve (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Igor
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Töltött, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék, Tejtermékek, Tojás

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 igény szerint olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 csokor kapor 0 3.7 0.8 10.2 2.2 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
4 db burgonya 94 2.5 0.2 20 2.5 0
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
4 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
10 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
3 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
20 dkg juhtúró 283 18.2 21.1 3 0 12
80 dkg szűzpecsenye 163 21 8.1 0.4 0 68
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A juhtúrót egy deci tejföllel, a zúzott fokhagymával, egy tojással és a kis kockára vágott baconnal és a borssal összedolgozzuk. A sertésszüzet lapszerint felvágjuk, majd a töltelékkel megkenjük. Visszahajtjuk, majd kissé összenyomkodjuk. A hústekercset lisztbe forgatjuk, majd a két tojásból, reszelt burgonyából, majoránnából, sóból és borsból kevert masszába mártjuk. Középforró olajban, egyszer megfordítva, pirosra sütjük. Ferdén felszeletelve, a félretett tejfölben elkevert kaporral leöntve, sok salátával kínáljuk.