Laskaleves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Molnárné A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Böjt, Főtt, Sós, Meleg, Zöldség, Tésztafélék Hozzávalók 4 személyre:
A szalonnát daraboljuk egészen apró kockára és lassú tűzön süssük zsírjára. A zsírban fonnyasszuk a hagymát rövid ideig. Adjuk hozzá a laska tésztát és szorgos kevergetés mellett pirítsuk meg. Hintsük rá pirospaprikát ha már szép színt kapott és öntsük fel vízzel. Ha felforrt sózzuk, borsozzuk és adjuk hozzá a kockára vágott burgonyát és az egészben hagyott paradicsomot, zöldpaprikát.Fedő alatt addig főzzük míg a burgonya és a tészta is megpuhul. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||