Tormaleveles töltike sóskamártásban (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Öcsi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Buli, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Tojás, Zöldség, Tejtermékek, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre:
A tormaleveleket forrásban lévő vízzel leforrázzuk. Lecsepegtetve félretesszük. A rizst térfogatának megfelelő vízzel leöntve, hagyjuk felforrni, majd fedő alatt hagyjuk kihűlni. Az előre megdarált húst, a tojást, az olajban megpárolt, előzőleg apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, az előrepárolt rizst és a fűszereket összekeverjük és a tormalevelekbe töltjük. A húsalaplében puhára pároljuk a töltelékeket. A levet leszűrjük. A sóskát, a leszűrt lében, összeesésig pároljuk, majd a tejszínnel elkevert keményítővel összeforraljuk és botmixerrel áttörjük, ízlés szerint kevés cukorral ízesítjük. A töltelékekkel átmelegítve, főtt burgonyával tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||