Csípős szardíniakrém (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: tavaszi-koranyári receptverseny A recept nehézségi foka: 1 Helye a tartalomjegyzékben: Hidegkonyhai készítmények Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Uzsonna, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Tizórai gyerekeknek , Buli, Karácsony, Hétvégi ebéd, Böjt, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Csípős, Hideg, Meleg, Halak, Zöldség, Hajón is elkészíthető, tavaszi-koranyári receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
Az újhagymát megtisztítjuk és félbe vágjuk, majd vékonyan felszeleteljük. Kiskanálnyi sóval elkeverjük és kicsit állni hagyjuk. A szardíniakonzervet, az olajával együtt, villával áttörjük. Hozzákeverjük a langyos vajat, a finomra vágott chilit és a mustárt. A végén, belekeverjük a hagymát és sóval, borssal utánízesítjük. Hűtőben hagyjuk megdermedni. Pirítós kenyérrel és citromgerezdekkel tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||