Burgonyás karajrakottas diszkoszban (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: tavaszi-koranyári receptverseny A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Hétvégi ebéd, Rakott, Csőben sült, Diszkosz, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, tavaszi-koranyári receptverseny Hozzávalók 0 személyre:
A csont nélküli tarját kiverjük, majd a borban elkevert sóval, borssal, a provance-i fűszerkeverékkel és a zúzott fokhagymával elkeverjük. Két órát pácoljuk. A megtisztított burgonyát és vöröshagymát uborkagyalun leszeleteljük. A diszkoszt alufóliával kibéleljük és a zsír felével kikenjük. A burgonya felével kibéleljük, majd ráterítjük a tarjaszeleteket. A tojásokat elkeverjük a joghurttal és a páclével. Az öntet felével meglocsoljuk a húst, majd ráterítjük a hagymát. Beborítjuk a megmaradt burgonyával, a tetejére öntjük a félretett joghurtos pácot, majd rákockázzuk a megmaradt zsírt. A diszkoszt lefedve, jó parázsban, másfél órát sütjük. Idénysalátával és friss kenyérrel tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||