Burgonyás karajrakottas diszkoszban (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 100 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: tavaszi-koranyári receptverseny
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Hétvégi ebéd, Rakott, Csőben sült, Diszkosz, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, tavaszi-koranyári receptverseny

Hozzávalók 0 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál provance-i fűszerkeverék ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
5 dl joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
1.5 kg burgonya 94 2.5 0.2 20 2.5 0
3 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
6 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
8 szelet tarja 0 0 0 0 0 72
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csont nélküli tarját kiverjük, majd a borban elkevert sóval, borssal, a provance-i fűszerkeverékkel és a zúzott fokhagymával elkeverjük. Két órát pácoljuk. A megtisztított burgonyát és vöröshagymát uborkagyalun leszeleteljük. A diszkoszt alufóliával kibéleljük és a zsír felével kikenjük. A burgonya felével kibéleljük, majd ráterítjük a tarjaszeleteket. A tojásokat elkeverjük a joghurttal és a páclével. Az öntet felével meglocsoljuk a húst, majd ráterítjük a hagymát. Beborítjuk a megmaradt burgonyával, a tetejére öntjük a félretett joghurtos pácot, majd rákockázzuk a megmaradt zsírt. A diszkoszt lefedve, jó parázsban, másfél órát sütjük.
Idénysalátával és friss kenyérrel tálaljuk.