Burgonyával fedett marharagu (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Ildi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A felkockázott lábszárt süssük, fehéredésig, a felhevített olajban, majd lecsöpögtetve tegyük félre. A sütőzsiradékban, pirítsuk át, a félfőre vágott hagymát, a felkarikázott répát és a felkockázott zellert. Öntsük a húst és a zöldséget kuktába, adjuk hozzá a fűszereket és a gombát. Ha szárítottat használunk, tegyük hozzá, áztatás nélkül. Öntsük rá a borral elkevert paradicsompürét és a zúzott fokhagymát. Sípolástól számított, 30 perc alatt, főzzük puhára. Közben a megtisztított, felkockázott burgonyát, sós vízben főzzük meg, majd 4 deka vajjal, törjük át. A marharagut tegyük, tűzálló tálba és simítsuk a tetejére a burgonyapürét. Kockázzuk rá a megmaradt vajat, majd süssük, 175 fokra előmelegített sütőben, fél órát. Csemege uborkával tálaljuk. Pompás téli egytálétel, vendégvárónak sem utolsó, csak a sütést kell, a vendégek érkezéséhez igazítani. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||