Kagyló paradicsomos vinaigrette mártásban (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 5 perc A recept forrása: Andika A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Hidegvérűek Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Halak és hidegvérűek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hétvégi ebéd, Karácsony, Főtt, Sós, Savanyú, Zöldség, Hidegvérűek Hozzávalók 4 személyre:
A hozzávalók mennyiségét apró kockára vágva kell érteni. A kagylókat megsikáljuk, a szakállkájukat kitépjük és a nyitottakat kidobjuk. Vastagfalú, lefedhető serpenyőben fél deci vizet felforralunk. A kagylót beleszórjuk, majd lefedjük az edényt és néhányszor jól megrázva 3 percig főzzük a kagylókat. Szűrjük le és tegyük félre hűlni. Amíg hűl, dobjuk botmixer poharába a paradicsomot, öntsük rá az olajat, az ecetet, sóval, borssal ízesítve törjük simára. Végül keverjük bele a finomra vágott többi hozzávalót, de ezekkel már ne turmixoljuk. A kagylók közül, a ki nem nyíltakat dobjuk ki. Szedjük ki a húst a kagylóhéjból és az egyik kagylófélbe tegyük vissza, majd kiskanálnyi mártással leöntve, szobahőmérsékleten tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||