Gesztenyés kifli (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 0 perc A recept forrása: adventi receptverseny A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Édességek, Tészták, Uzsonna, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Advent, Hétvégi ebéd, Farsang, Göngyölt, Töltött, Csőben sült, Kemence, Édes, Gyümölcsök, Gabonafélék, Adventi receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
A töltelékhez a a gesztenyemasszát, a rumot, a mazsolát, a fahéjat és a porcukrot eldolgozzuk. A lisztet és a vajat morzsásra keverjük, majd a langyos tejfölben felfuttatott élesztővel, sóval és a cukorral simára gyúrjuk. Késfok vastagságúra nyújtjuk, majd tenyérnyi négyzetekre vágjuk. A töltelékkel betöltjük és kiflivé sodorjuk. Lekenjük a felvert tojással és fél órát pihentetjük. 165 fokra előmelegített sütőben, pirosra sütjük Sütője válogatja. Vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||