Bazsalikomos zöldsaláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Geri
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Saláták, Főétel mellé, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Buli, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
6 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
3 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
15 levél bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
1 db kigyóuborka 12 1 0.1 1.7 0.9 0
2 db paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
1 doboz galambbegysaláta ? ? ? ? ? ?
1 fej jégsaláta ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A zöldségeket kockára vágjuk, majd behűtjük. Tálalás előtt a finomra vágott bazsalikomból és a többi hozzávalóból készült dressziggel összeforgatjuk.
Ne előbb, mert összeesik.