Csípős-citrusos sertésszűz, zöld-sárga bulgurral (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: frsz receptverseny A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Gabonafélék, Tejtermékek, Zöldség, FRSZ receptverseny Hozzávalók 4 személyre: Csípős-citrusos sertésszűz
Zöld-sárga bulgur
Csípős-citrusos sertésszűz A szűzpecsenyét bedörzsöljük egy lime kicsavart levével, majd sózzuk, borsozzuk. Két evőkanál olajon, pár perc alatt, forgatva barnára sütjük. A megmaradt lime és a narancs héját lereszeljük és a levét kicsavarjuk, majd a chilivel, a mézzel és az olajjal, botmixerrel összezúzzuk. A fűszerszószt a húsra kenjük és 160 fokra előmelegített sütőben 12 percig sütjük. A húst, alufóliával letakarva, pihentetjük. A bort a sütőserpenyőbe öntjük és felforralva, az ízes pörzsanyagokkal összeforraljuk. A sertésszüzet ferdén felszeleteljük és a szaftjával leöntve, a zöldséges bulgurral tálaljuk. Zöld-sárga bulgur A bulgurt a felhevített olajon átpirítjuk, majd felöntjük az alaplével. Sózzuk és felforraljuk. Lefedve, a lángot lekapcsolva, a gőzében hagyjuk megpuhulni. Közben a vajon, a karikára vágott, újhagymát megpároljuk, a vége felé, hozzáadjuk a kicsire darabolt szárzellert, de a hagyma és a zeller is maradjon roppanós. Végül a lecsepegtetett kukoricát, a reszelt sajtot, a tejszínt hozzáadva, a bulgurral összeforgatva tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||