Feketebabos rizs tortillában (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Móni A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Zöldséges ételek Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Buli, Hétvégi ebéd, Böjt, Töltött, Párolt, Főtt, Sós, Csípős, Meleg, Zöldség, Tésztafélék, Hüvelyesek, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre:
A babot, előző este, áztassuk be hideg vízbe. Másnap, friss, sós vízben főzzük puhára, de ne főzzük szét. A felhevített olajon a hagymát és a rizst pirítsuk át, majd a húsalaplével felöntve pároljuk meg. Ha elkészült keverjük bele a vajat, borssal, sóval, chiliporral és őrölt köménnyel fűszerezzük. Végül forgassuk bele a főtt babot. A tálalás előtt vágjuk kis kockára a paradicsomot, az avokádót, melyet azonnal csöpögtessünk meg citromlével, vékony karikára az újhagymát és finomra a korianderzöldet. A tortillákat lángon vagy száraz serpenyőben melegítsük át. A rizst tegyük, egy tálban, az asztal közepére és külön tálkákban, a többi hozzávalóval körberakjuk. Így mindenki ízlése szerint töltheti meg a tortilláját. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||