Sertéspörkölt (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre: Sertéspörkölt
Galuska
Sertéspörkölt A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát zsíron megpirítjuk. Hozzáadjuk a felkockázott sertéshúst, fehéredésig sütjük, rádobjuk az apróra vágott paprikát, a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk. Rövid lében pároljuk, vizet csak szükség esetén és mindig keveset adjunk hozzá. A majdnem puha húsra szórjuk a pirospaprikát. Ha elkészült adjunk hozzá kevés testes vörösbort, de azzal már csak egyet rottyantsunk rajta. Köretnek főtt burgonyát, galuskát, tarhonyát adjunk. Savanyúságot mindenképpen kínáljunk mellé. Galuska Egy egész tojást, egynek a sárgáját vízzel összekeverem (kb. 4 decivel), ne tegyük bele az összeset amíg a tészta állaga nem alakul ki. Sózom, majd belekeverem a lisztet. Nem túl kemény masszává keverjük, de nem szabad alaposan kidolgozni. Nagyobb fazékban vizet forralok, megsózom, és nokedliszaggatóról vagy vizes deszkáról a lobogva forró vízbe szaggatom. Időnként megkavarom, hogy össze ne ragadjon. Amikor a víz tetejére feljön, már jó is, akkor szűrővel kiszedem, lecsepegtetem és olajos tálba teszem, megkeverem. Nagy mennyiség estén érdemes több részletben szaggatni, főzni, mert ha túl sokáig ázik a vízben, az nem tesz jót a tésztának. Tévedés ne essék, a nokedli frissen készítve az igazi, érdemes rá pár percet várni. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||