Mátrai borzaska (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Bundázott , Hétvégi ebéd, Olajsütő, Sós, Meleg, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
A felszeletelt húst kiverjük, sózzuk, borsozzuk, és lisztben megforgatjuk. A bundázáshoz a tojásokat felverjük, hozzáadjuk a fűszereket, majd 1 evőkanál tejföllel és 1 evőkanál liszttel simára keverjük, végül belereszeljük a burgonyát és 1 gerezd fokhagymát. A hússzeleteket lisztbe mártjuk, majd a burgonyás masszában úgy forgatjuk meg, hogy mindenhol befedje, szükség esetén rá is nyomkodjuk. Bő, közepesen forró olajban mindkét oldalát megsütjük, majd lecsöpögtetjük. A maradék tejfölbe belekeverjük az áttört fokhagymát, óvatosan megforrósítjuk és tálaláskor a bundázott húsokra öntjük. Ízlésünk szerint reszelt sajtot is szórhatunk rá. Köret nem szükséges, salátával tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||