az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A megtisztított kelt leveleire szedjük és forró, sós vízben két percig főzzük. Félretesszük lecsepegni. A rizst kétszeres térfogatának megfelelő sós vízben megfőzzük. 3 evőkanál olajban megpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd a darált lapockát morzsásra sütjük rajta. Hozzáadjuk a fűszereket és a kel főzővizéből egy keveset hozzáadva, puhára pároljuk. A maradék olajjal kikenünk egy tepsit. A nagyobb kellevelek vastag erét elvékonyítjuk és a tepsit kibéleljük a levelekkel, oly módon, hogy a szélén túlérjen. Annyi levelet még félre teszünk, hogy be tudjuk velük fedni a tepsit. A darált húsos ragut, a rizst és az apróra vágott, megmaradt kelt összeforgatjuk és a tepsibe simítjuk, ráhajtjuk a kilógó leveleket és befedjük a többi levéllel. A tetejére kenjük a tejfölt és 165 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük. Kockára vágva tálaljuk, de szeletelés előtt, legalább 10 percig, pihentessük.
Tejfölt és kenyeret kínáljunk mellé.