Almaboros hátszín (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 150 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Atti
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Karácsony, Hétvégi ebéd, Buli, Csőben sült, Sütőzacskó, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 dl almabor 0 ? ? ? ? ?
1 dl húsalaplé ? ? ? ? ? ?
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
6 db burgonya 94 2.5 0.2 20 2.5 0
6 szál sárgarépa 40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
2 evőkanál barbecue fűszerkeverék 0 ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
80 dkg hátszín 249 19 18 0.6 0 83
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az érlelt hátszínt hártyázzuk le, majd a felhevített olajon süssük körbe, mindenhol kissé barnás legyen. Hagyjuk pár percig pihenni, majd sózzuk meg és szórjuk rá a fűszerkeverék felét. A nagyobb darabokra vágott zöldségeket keverjük el a hús sütőzsiradékával és a megmaradt fűszerekkel. Tegyük sütőzacskóba, helyezzük rá a húst és öntsük alá a bort és a húsalaplét. Zárjuk le a zacskót, majd 160 fokra előmelegített sütőben, süssük két órát. Tegyük a húst előmelegített tálra, rakjuk körbe a vele sült zöldségekkel és szórjuk meg finomra vágott petrezselyemzölddel. A lezsírozott szaftját, mártásként adjuk mellé.