Almaboros hátszín (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Atti A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Karácsony, Hétvégi ebéd, Buli, Csőben sült, Sütőzacskó, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
Az érlelt hátszínt hártyázzuk le, majd a felhevített olajon süssük körbe, mindenhol kissé barnás legyen. Hagyjuk pár percig pihenni, majd sózzuk meg és szórjuk rá a fűszerkeverék felét. A nagyobb darabokra vágott zöldségeket keverjük el a hús sütőzsiradékával és a megmaradt fűszerekkel. Tegyük sütőzacskóba, helyezzük rá a húst és öntsük alá a bort és a húsalaplét. Zárjuk le a zacskót, majd 160 fokra előmelegített sütőben, süssük két órát. Tegyük a húst előmelegített tálra, rakjuk körbe a vele sült zöldségekkel és szórjuk meg finomra vágott petrezselyemzölddel. A lezsírozott szaftját, mártásként adjuk mellé. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||