az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A burgonyát babérlevéllel és sóval ízesített vízben, héjában megfőzzük. 4 tojást keményre főzünk. A megtisztított burgonyát és tojást felkarikázzuk. A kolbász szintén karikára szeljük. Négy felfújtformát olajjal bekent sütőpapírral kibélelünk. A forma aljába burgonyát terítünk, majd rétegezve belerakjuk a tojást és a kolbászt és a többi burgonyát, a tetejére burgonya kerüljön. A rétegeket megkenjük sózott tejföllel, a tetejére is hagyjunk bőven. A formákat alufóliával letakarva 175 fokra előmelegített sütőbe tesszük és bő negyed órát sütjük. A fóliát levéve mindegyik tálkába egy tojást ütünk és visszatoljuk a sütőbe, addig sütjük amíg a tojás meg nem sül. Kb. 5-8 perc.
Elkészülte után a formából kivesszük és tálaljuk.
Az elkészítési mód miatt különleges, ünnepi jellegű étel.
Ha zsírszegény kolbászból készítjük, hidegen is tálalhatjuk.