Fűszeres nyúl diszkoszban (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Igor A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Egyéb négylábúak Cimkék: Húsételek, Főétel, Szabadban, Buli, Párolt, Diszkosz, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A földarabolt nyulat dörzsöljük be a fűszerekkel. A burgonyát meghámozzuk és felszeleteljük. A fóliával kibélelt diszkosz aljába terítjük az olajjal és a lepergett fűszerekkel átkevert burgonyakarikákat. A fokhagymafelek gyökerét és csúcsát levágjuk, majd a nyúldarabokkal együtt a burgonyarétegre rakosgatjuk. Ráterítjük a szalonnaszeleteket, aláöntjük a bort és a diszkoszt lezárjuk. Bő órára a parázsba temetjük. A burgonyát és a nyulat tányérokra osztjuk, a fokhagymát, külön, pirítóssal tálaljuk mellé. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||