Olasz pácolt, szárított kecskehús (mocetta) (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Dragan A recept nehézségi foka: 4 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Egyéb négylábúak Cimkék: Húsételek, Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Bálint nap, Hétvégi ebéd, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Sós, Hideg, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
A kicsontozott húst vágjuk kilós darabokra. A fűszereket zúzzuk össze és keverjük el a sóval. A húsokat hintsük meg vastagon a fűszeres sóval és tegyük pácolókádba. A megmaradt sót hintsük rá, majd nehezékkel nyomtassuk le. 10 napig hagyjuk pácolódni, naponta megforgatva. Ekkor akasszuk sötét, hűvös, szellős helyre és egy hónapig érleljük. Hajszálvékonyra szeletelve, főtt burgonyával vagy vajas kenyérrel kínáljuk. Készíthetjük sovány marha vagy birkahúsból is. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||