Olasz pácolt, szárított kecskehús (mocetta) (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 57600 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Dragan
A recept nehézségi foka: 4
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Egyéb négylábúak 
Cimkék: Húsételek, Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Bálint nap, Hétvégi ebéd, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Sós, Hideg, Húsfélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál kukoricadara 349 9.6 3.1 70.2 4.4 0
1 teáskanál bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál borókabogyó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
25 dkg konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 ág rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
5 kg kecskehús 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kicsontozott húst vágjuk kilós darabokra. A fűszereket zúzzuk össze és keverjük el a sóval. A húsokat hintsük meg vastagon a fűszeres sóval és tegyük pácolókádba. A megmaradt sót hintsük rá, majd nehezékkel nyomtassuk le. 10 napig hagyjuk pácolódni, naponta megforgatva. Ekkor akasszuk sötét, hűvös, szellős helyre és egy hónapig érleljük.
Hajszálvékonyra szeletelve, főtt burgonyával vagy vajas kenyérrel kínáljuk.
Készíthetjük sovány marha vagy birkahúsból is.