Felvidéki resztelt máj (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: D. Béla
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Belsőségekből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg sertésmáj 136 19.5 5.3 2.5 0 430
3 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 kávéskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
1 teáskanál majoránna 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített zsiradékon kipattogtatjuk a köménymagot. Hozzáadunk 1 fej finomra vágott fokhagymát és megpároljuk. A vékony csíkokra vágott sertésmájat és a nagy kockára vágott többi hagymát hirtelen átsütjük rajta. Közben kevergetjük és megszórjuk a majoránnával és borssal. A sütés végén sózzuk.
Tálalhatjuk főtt burgonyával, de puliszkával az igazi.