Sertésnyelv mazsolás, kapribogyós paradicsommártásban (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Belsőségekből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Buli, Párolt, Kukta, Édes, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A nyelvet kuktába tesszük. Mellédobunk egy fej vöröshagymát, 3 gerezd fokhagymát, a babérlevelet, felöntjük a borral és kevés vízzel, majd sóval, borssal ízesítve, 25 percig főzzük, a sípolástól számítva. Közeben az olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát, rádobjuk a szardellagyűrűket és szétfőzzük. Rászórjuk a fűszereket és összeforraljuk. A megfőtt nyelvet hideg vízzel leöblítjük és a bőrét lehúzzuk. Felszeleteljük és félretesszük. A főzőlevét leszűrve a paradicsomszószhoz adjuk és összemelegítjük, botmixerrel simára törjük, majd a kaprit és a mazsolát hozzáadjuk. Belefektetjük a nyelvszeleteket és összefőzzük, ízlés szerint cukorral és frissen csavart citromlével ízesítjük. 10-15 perc főzés után tálalható. Burgonyakrokettel, knédlivel vagy főtt tésztával tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||