Oldalas nyárson (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Móni A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Sült, Főtt, Grillsütő, Nyárs , Sós, Édes, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
Az oldalast egy fej fokhagymával, vöröshagymával, 2 babérlevéllel, szemesborssal és sóval ízesített vízben főzzük 25 percig, majd lecsepegtetve hagyjuk kissé kihűlni és minden második csont között elvágva daraboljuk fel. Amíg fő, a a finomra aprított hagymaféléket pároljuk meg az olajon, majd a többi hozzávalót belekeverve, főzzük fel és botmixerrel pürésítsük. Kevergetve pároljuk, amíg besűrűsödik. Az oldalasdarabokat, a vastagabb, húsos oldalukon szúrjuk át 3 bambusznyárssal, úgy, hogy három oldalasdarab kerüljön, ujjnyi távolságra, egymás mellé. Kenjük be a húst vastagon a mártással és hagyjuk állni 20 percig. Közepes magasságra helyezett grillrácson süssük, forgatva, 15-20 percet. Fóliában sült burgonyával és a megmaradt mártással tálaljuk. Salátát kínáljunk mellé. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||