Jércesaláta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Zsóka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Buli, Főtt, Sós, Édes, Savanyú, Hideg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
A legegyszerűbb, ha maradék, főtt vagy sült csirkemellet használunk, de végszükség esetén, leveskockával ízesített vízben főzött csirkemellet is használhatunk. Bőrözzük le és csontozzuk ki, majd vágjuk apróra. A tojást főzzük keményre, az almát vágjuk félbe és csumázzuk ki, majd, a lilahagymával együtt, metéljünk mindent finomra. A salátát vágjuk laskára. A tartármártást ízesítsük kevés borssal és citromlével és a kétharmadával, forgassuk össze a saláta hozzávalóit. Halmozzuk tányérokra és öntsük le a megmaradt tartárral, díszítsük citromgerezdekkel és petrezselyemlevélkével. Pirítóssal tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||