Csirkemell lecsós tésztaágyon (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 80 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Imre apó
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Szabadban, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Rakott, Csőben sült, Kemence, Diszkosz, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
ízlés szerint majoránna 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
10 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
6 db csirkemáj 126 20 3.7 3 0 555
3 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
3 db zöldpaprika 20 1.2 0.3 3 2 0
3 db paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
1 csomag csusza tészta 392 15 3.4 72.9 3.2 0
15 dkg füstöltkolbász 315 14.5 28.3 0.2 0 132
2 db csirkemell 110 24.7 1 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az alufóliával kibélelt diszkoszba vékonyra vágott füstölt szalonnát terítünk. Egy rétegben tésztát rakunk rá és megszórjuk, a kockára vágott hagyma, paprika paradicsom keverékével. Folytassuk a rétegzést, amíg a hozzávalókból tart. A rétegeket sózom borsozom. A két csirkemellet középen a csont mellett bevágjuk és a résekbe felkarikázott kolbászt dugdosunk. A tésztás elegy közepére helyezzük és körberakjuk a majoránnával meghintett májakkal. Aláöntjük a bort és a tetejére kenjük a tejfölt. Végül a szeletelt baconnal befedjük. A diszkoszt lezárva, bő órára parázsba tesszük.
Úgy tálaljuk, hogy mell, máj, tészta és ropogós bacon mindenki tányérjára jusson.