Csirkemell lecsós tésztaágyon (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Imre apó A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Szabadban, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Rakott, Csőben sült, Kemence, Diszkosz, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
Az alufóliával kibélelt diszkoszba vékonyra vágott füstölt szalonnát terítünk. Egy rétegben tésztát rakunk rá és megszórjuk, a kockára vágott hagyma, paprika paradicsom keverékével. Folytassuk a rétegzést, amíg a hozzávalókból tart. A rétegeket sózom borsozom. A két csirkemellet középen a csont mellett bevágjuk és a résekbe felkarikázott kolbászt dugdosunk. A tésztás elegy közepére helyezzük és körberakjuk a majoránnával meghintett májakkal. Aláöntjük a bort és a tetejére kenjük a tejfölt. Végül a szeletelt baconnal befedjük. A diszkoszt lezárva, bő órára parázsba tesszük. Úgy tálaljuk, hogy mell, máj, tészta és ropogós bacon mindenki tányérjára jusson. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||