Tepertős-túrós rétes (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Panka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Sörözés, borozás, Buli, Farsang, Göngyölt, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A tepertőt apró darabokra felvagdalom, majd a túróval, a darával, a tojássárgával és a tejföllel masszává keverem, ízlés szerint sózom, borsozom. Félreteszem és a zsírt meglangyosítom. Az egyik réteslapot enyhén nedves konyharuhára terítem, rétegenként megcsöpögtetem az olvasztott zsírral, majd a töltelék felét az egyik hosszanti szélére halmozom. A két rövidebb szélén egy-egy csíkot szabadon hagyok, ezt behajtom és a tésztát a konyharuha segítségével szorosan feltekerem és zsírral bekent sütőlapra teszem. A második csomaggal is így járok el. A tetejét lekenem zsírral elkevert tejföllel és előmelegített sütőben, 190 fokon kb. húsz perc alatt aranybarnára sütöm. Kitűnő sör vagy borkorcsolya, de némi savanyúkáposztát kínálva mellé igazi téli vacsora. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||