Hajdinakalács (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Kicsibors
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Reggeli, Uzsonna, Kártyaparti , Teaparti, Buli, Advent, Húsvét, Csőben sült, Kemence, Édes, Gabonafélék, Tejtermékek, Tojás, Reform konyha

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
5 dkg mazsola 287 2.4 0 65 5.4 0
2 evőkanál rum 365 52 0 0 0 0
5 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 teáskanál sütőpor 0 0 0 0 0 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi fahéj 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
1 csomag vaníliás cukor 400 0 0 99.9 0 0
15 dkg méz 327 0.4 0 81 0 0
15 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
25 dkg hajdinaliszt 336 9 1.7 71 4 ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A mazsolát beáztatjuk a rumba. A langyos vajba keverjük a mézet, a fűszereket és egyenként hozzáadva a tojásokat habosra keverjük. Végül beleforgatjuk a hajdinalisztet és a mazsolát. Vajazott, lisztezett püspökkenyér formába öntve, 175 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük. Hidegen szeleteljük.
Tálalás előtt porcukorral meghinthetjük.