Hajdinakalács (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Kicsibors A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Édességek, Reggeli, Uzsonna, Kártyaparti , Teaparti, Buli, Advent, Húsvét, Csőben sült, Kemence, Édes, Gabonafélék, Tejtermékek, Tojás, Reform konyha Hozzávalók 4 személyre:
A mazsolát beáztatjuk a rumba. A langyos vajba keverjük a mézet, a fűszereket és egyenként hozzáadva a tojásokat habosra keverjük. Végül beleforgatjuk a hajdinalisztet és a mazsolát. Vajazott, lisztezett püspökkenyér formába öntve, 175 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük. Hidegen szeleteljük. Tálalás előtt porcukorral meghinthetjük. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||