Karalábé leves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Geri A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Párolt, Főtt, Sós, Hideg, Meleg, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A karalábét megtisztítom, de zsenge leveleit félreteszem, majd apró kockára vágom. A felforrósított vajon majdnem puhára párolom, a párolás vége felé hozzáadom a felcsíkozott leveleket is. Megszórom a liszttel, néhányszor átkeverem és felöntöm zöldségalaplével vagy vízzel. megfűszerezem és puhára főzöm. Tálalás előtt belekeverem a tejfölt és a finomra aprított petrezselyemzölddel megszórva tálalom. Nyáridőben adhatjuk hidegen is, ha tartalmasabb levest szeretnénk, főzzünk bele vajgaluskát. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||