Kefíres zöldségleves zsázsával (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Niki A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Italok, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Böjt, Hétvégi ebéd, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Csípős, Hideg, Zöldség, Tejtermékek, Kímélő, Reform konyha Hozzávalók 4 személyre:
A paradicsomot forró vízbe mártjuk, héját lehúzzuk, kimagozzuk, majd a húsát kis kockára vágjuk. A kicsumázott paprikákat, a színhatás miatt lehetőleg piros és sárga húsút válasszunk és az uborkát is hasonló nagyságú kockára vagdossuk. A finomra metélt kaprot és a leszárazott zsázsát összeforgatjuk a zöldségekkel. A többi hozzávalót összekeverve ráöntjük és negyed órát hagyjuk állni, hogy összeérjenek az ízek. Tálalás előtt a tetejére csepegtessünk tökmagolajat. Torma helyett, lilahagymával és fokhagymával is ízesíthetjük. Leturmixolva isteni nyári hűsítő. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||