Pikáns tarjatekercs (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Göngyölt, Töltött, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
A kivert tarjaszeleteket megsózzuk és megborsozzuk, majd az egyik oldalát megkenjük mustárral. A hagymát megtisztítjuk és uborkagyalun felszeleteljük, az uborkával együtt. A vékony szeletekre vágott füstölt szalonnát rátesszük a hússzeletekre, beborítjuk az uborkával és a hagymával. A húst feltekerjük, és hústűvel megtűzzük. Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, majd a hústekercseket minden oldalról elősütjük. Hozzáadjuk a paradicsompürét, hirtelen megpirítjuk, majd felöntjük 3 dl vízzel, belemorzsoljuk a leveskockát. Lefedve puhulásig pároljuk. Ha megpuhult a hús, a tejfölbe keverjük a lisztet és a paprikát és szaftját behabarjuk. Összeforralás után a hústűket eltávolítva, a roládokat ferdén felszeleteljük és a mártással leöntve tálaljuk. Ajánlott köret galuska, párolt rizs. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||