Felöntőlé (Hajókonyha recept)
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása: Molnárné
A recept nehézségi foka: 1
Helye a tartalomjegyzékben:
Házi befőzés
Cimkék:
Hozzávalók
4 személyre:
|
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
3 dl
ecet (20%-os) |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 teáskanál
feketebors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 teáskanál
köménymag |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 teáskanál
mustármag |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
10 db
babérlevél |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
16 dkg
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
6 dkg
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 kávéskanál
szalicil |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A fűszereket 2 liter vízben felforraljuk és a végén beleöntjük az ecetet, majd a lángot lekapcsolva, hagyjuk kihűlni a levet.
|