Muszaka (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Dragan A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Egyéb négylábúak Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Rakott, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A padlizsánt felkarikázzuk és megsózzuk, fél órát hagyjuk állni, majd öblítsük le. Mindig csak pár csepp olajat aláöntve a padlizsánkarikákat süssük meg. Két evőkanál olajon pároljuk meg a finomra vágott hagymát, majd a darált bárányhúst süssük át rajta, fehéredésig, ekkor öntsük fel a borral, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és a fűszereket. fedő alatt pároljuk puhára. Egy kiolajozott tepsibe terítsük a padlizsán felét, borítsuk be a felkarikázott paradicsom felét és öntsük rá húsos ragut. ismét padlizsán és paradicsom következik, a rétegeket sózzuk, borsozzuk meg. Fóliával lefedve, előmelegített, 170 fokos sütőbe tesszük és fél órát pároljuk. Ekkor a fóliát levéve rászórjuk a sajtot és húsz percre visszatoljuk a sütőbe, amíg a sajt rápirul. Friss kenyérrel tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||